IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GTC: Офис пазарът в Румъния по-атрактивен за инвестиции от жилищния

Компанията ще инвестира 60 млн. евро в нов офис проект в Букурещ

12:22 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
GTC: Офис пазарът в Румъния по-атрактивен за инвестиции от жилищния

Пазарът на офис площи в Румъния в момента е по-привлекателен за инвестиции в сравнение с жилищния и сегмента на търговски площи, тъй като офис наемите не са отчели толкова голямо понижение, а търсенето е все още високо, смятат от най-големия полски строителен предприемач - Globe Trade Centre SA (GTC). 

Компанията смята да започне изграждането на нова офис сграда в северната част на Букурещ, в близост до до друг неин офис проект – City Gate. Размерът на инвестицията в новия проект ще бъде 60 млн. евро, а отдаваемата площ – 28 хил. кв. м.

По данни на компанията тя разполага с резерви в размер на 150 млн. евро и може да реализира подобен проект със собствени ресурси, без да разчита на банково финансиране.

Наред с това компанията управлява активи на обща стойност 1,2 млрд. евро.

Досега GTC е изградила два мащабни бизнес комплекса в Букурещ и двата разположени в централната част на града, пише ZF.

В румънската столица компанията има и два големи жилищни комплекса, вторият от които включва близо 2 хил. жилища.

Компанията генерира приходи в размер на 12 млн. евро годишно от офис наеми и 7,5 млн. евро от наеми на търговски площи в страната.

Миналата седмица компанията откри своя мол Galleria в Пятра Нямц в североизточната част на страната с инвестиция на стойност 20 млн. евро. Тя има още два търговски центъра в Бузъу и в Сучава, инвестицията в които е на обща стойност над 40 млн. евро.

У нас компанията има проекти за молове в Стара Загора, в Бургас, Варна  и Русе. Наред с това тя бе обявила планове да изгради жилищен комплекс с 600 апартамента и площ от 61 хил. кв. м в близост до търговския си център в Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още