IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дерипаска обяви строителния си бизнес за най-проблемен

Милиардерът обяснява това с резкия спад на търсенето на жилища и бизнес имоти

12:59 | 07.09.09 г.
Дерипаска обяви строителния си бизнес за най-проблемен

Руският милиардер Олег Дерипаска, собственик и генерален директор на холдинга Базел, признава в интервю за вестник „Ведомости“, че счита строителния сегмент от бизнеса си за най-проблемен.

Дерипаска обяснява това с пазарната конюнктура. „Търсенето на жилища и бизнес имоти падна драстично, особено в провинцията, а ние там много работим. В момента сме в процес на вътрешно преструктуриране“, казва той.

Милиардерът е потвърдил също информация в руските медии, че заради кризата е спрял ремонта на жилището си. „Сега не е моментът. След кризата потреблението на всички ще бъде различно. Но краят на кризата трябва да се изчака. Сами разбирате, когато са болни, хората не мерят шапки. Чакат да оздравеят и тогава вече ще се замислят за фасона си“, пояснява той.

Общата стойност на задълженията на компаниите на Дерипаска се оценява на приблизително 20 млрд. долара. Дълговете на строителната група „Главстрой“, която е част от холдинга „Базел“, са около 33 млрд. рубли. „Главстрой“ управлява различни компании за гражданско и инфраструктурно строителство, както и за добив на строителни материали и такива за инвестиции в проекти.

Към строителния сектор Дерипаска се насочи през 2005 г. със закупуването на дял от 51% от капитала на СПК „Развитие“, припомня NEWSru.com.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още