IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петият по големина пенсионен фонд в света ще купува активи трофеи в Лондон

Фондът ще придобива знакови офис и търговски сгради на единична стойност над 150 млн. паунда

10:54 | 07.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петият по големина пенсионен фонд в света ще купува активи трофеи в Лондон

Корейският фонд National Pension Service of Korea (NPS), който е петият по големина пенсионен фонд в света, планира да инвестира в придобиването на активи трофеи на пазара на бизнес имоти в Лондон.

Фондът ще осъществява своите инвестиции чрез британската компания за инвестиционен мениджмънт Rockspring Property Investment Managers, се казва в съобщение на компанията.

От компанията съобщават, че в момента оценяват редица възможни инвестиции в централен Лондон, които ще бъдат реализирани чрез новосъздадената NPS Central London Property Limited Partnership. Тя смята да осъществи няколко сделки до края на 2009 г.

От Rockspring смятат да се насочат към мащабни единични активи, обикновено знакови сгради, в Уест Енд и в лондонското Сити, които имат дългосрочни договори за наем със стабилни наематели в сегментите на офис и търговски сгради.

Обикновено обемът на единичните сделки ще бъде над 150 млн. паунда, като активите могат да бъдат придобивани със или без използването на дългово финансиране, което ще даде на компанията гъвкавост и възможност за своевременна реакция.

NPS вече използва услугите на Rockspring за управление на европейските инвестиции на фонда чрез инвестиционната компания Rockspring TransEuropean IV.

Корейският пенсионен фонд е създаден през 1988 г. Той цели да управлява активи на обща стойност от 440 млрд. долара до края на 2012 г. Стратегията му за 2009 г. включва придобиването на активи на стойност 3 млрд. долара в Лондон, Ню Йорк, Токио и Сидни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още