IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руски инвеститори ще строят курорт във Франция за 200 млн. евро

Луксозният курорт ще е разположен във френските Алпи, на 70 км от Ница

11:36 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Руски инвеститори ще строят курорт във Франция за 200 млн. евро

Група от петима руски инвеститори е купила във Франция парцел земя от 400 хектара в Ла Шом (на 70 км от Ница и на 8 км от алпийския град Антрево) с намерението там да бъде построен скъп курорт, съобщи „Ведомости“, позовавайки се на информация от един от инвеститорите. 

Информацията е потвърдена от финансиста Владимир Сиротински, който представлява интересите на новите собственици на земята, но той засега не разкрива кои са, тъй като те са пожелали да не бъдат споменавани до началото на реализацията на проекта.

Самият курортен проект обаче наскоро е бил представен на местните власти на Антрево, но още не е получил съответното разрешение за строителство, което се очаква да стане след около половин година. Концепцията на проекта се разработва от известния френски архитект Жан-Мишел Вилмот, което е потвърдил негов представител.

Намеренията на руските инвеститори са да бъде създаден уединен курорт, ориентиран към състоятелни хора.

Според първоначалните планове ще бъдат застроени около 120 хектара от парцела, като територията бъде разделена на зони. В най-отдалечената от центъра зона ще бъде разположен бутиков хотел с 50-70 стаи, ще има няколко скъпи вили, разположени на склона - на стойност около 5 млн. евро всяка, а също и своеобразно градче със 100 апартамента, всеки по около 1 млн. евро. В другите зони се предвижда изграждане на ферми, елитни конюшни, обсерватория и спа-комплекс.

Предвижда се като цяло застроената площ да бъде около 100 хил. кв. м, а стойността на инвестицията – минимум 200 млн. евро. Строителството ще се извършва със собствени средства на инвеститорите, но не се изключва и привличането на кредити. Срокът за изпълнение на проекта за курорта ще е около 7 години.

Някои руски експерти от строителния бранш коментират, че са изненадани от избора на такава инвестиция, тъй като „не е много ясен целевият сегмент на проекта“, а освен това да се продадат скъпи имоти, намиращи се на 70 км от морския бряг, „не е лесна работа“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още