IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 1% са поевтинели апартаментите в Рига през август

През август средната цена на стандартните апартаменти в латвийската столица се понижи до 488 евро за квадратен метър

17:53 | 03.09.09 г.
С 1% са поевтинели апартаментите в Рига през август

Средната стойност на стандартните апартаменти в Рига е паднала през август с 1,2%, сочат данни на компанията за имоти Arco Real Estate.

Като цяло през лятото активността на пазара на имоти в латвийската столица е ниска. В отделните микрорайони се наблюдават неголеми понижения на цените между 0,7 и 0,8%. Обемът оферти през август остава почти непроменен в сравнение с предходния месец. Този факт също се тълкува като признак за стабилизация на цените.

Към момента обаче нищо не сочи, че в скоро бъдеще може да се очаква ръст на цените.

През август средната цена на стандартните апартаменти в Рига се понижава до 488 евро за квадратен метър. Цената на квадратен метър в едностаен апартамент е средно 499 евро, на двустаен – 496 евро и на тристаен – 479 евро.

Цените днес са средно с 69,9% по-ниски в сравнение с юли 2007 г., когато средната стойност на типичен нереновиран апартамент в Рига беше 1620 евро/кв. м. От началото на годината понижението е 47,8%, съобщи rus.db.lv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още