IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руснаците се доверяват най-много на немския пазар на бизнес имоти

Една четвърт от всички заявки за покупка на бизнес имот в чужбина сред руските купувачи са за Германия

17:07 | 03.09.09 г.
Руснаците се доверяват най-много на немския пазар на бизнес имоти

Германия оглави класация на страните, най-предпочитани от руските купувачи на бизнес имоти извън страната през първото полугодие на 2009 г. - близо четвърт от всички заявки за придобиване на бизнес имоти са за Германия, става ясно от анализ на агенцията за имоти Gordon Rock.

От агенцията са анализирали предпочитанията на руските купувачи на бизнес имоти в чужбина през първата половина на годината, като са включени данни за ценовия сегмент до 5 млн. евро.

Най-популярни се оказват Германия (с 24% от всички заявки), Чехия (16%), САЩ (12%), Испания (11%), Англия (8%). Останалите 29% се разпределят сред всички останали страни.

По средна доходност лидер отново е Германия с 11%. В САЩ средната доходност от бизнес имоти е 10,2%, в Англия - 8,6%, в Испания - 7,9%, в Чехия – 7,7%.

Това разкрива, че средната доходност е важна за предпочитанията на руските купувачи, но не е единственият критерий при избор на инвестиционна дестинация.

32% от всички заявки са за търговски имоти, 28% - за хотели, 18% - за офиси, а 22% се разпределят между останалите сегменти от бизнес пазара.

В проучването не се уточнява мястото на България, която иначе се радва на силен интерес от руските купувачи на ваканционни имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още