IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съдят община в Ню Йорк заради GSM антени, сваляли цените на имотите

Жители на Хемпстед на Лонг Айлънд искат 100 млн. долара обезщетение

11:58 | 02.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Съдят община в Ню Йорк заради GSM антени, сваляли цените на имотите

Жители на град Хемпстед на Лонг Айлънд в щата Ню Йорк са завели съдебен иск срещу общината поради инсталирането на GSM антени върху покривите на сградите им. Мотивът на жителите е, че антените понижават стойността на техните имоти.

Искът не е свързан с потенциален риск за здравето, както обикновено в такива ситуация, а с твърдението, че местните власти са позволили инсталацията на антените, без да се съобразят, че това ще доведе до намаляване на стойността на имотите, пише The Register.

“Общината на Хемпстед е действала безотговорно, причинявайки спад в стойността на имотите на хората”, казва адвокатът Глен Стивънсън.

Той добавя, че жителите искат съдът да установи дали мрежите на мобилните оператори Metro PCS и Next G са в нарушение с 5-тата и 14-тата поправка от конституцията на САЩ.

По думите на Стивънсън искът е за 100 млн. долара обезщетение, като гражданите настояват за незабавно прекратяване на инсталацията на каквато и да било безжична инфраструктура.

Изданието коментира, че GSM клетките, които се инсталират, са малки по размер и не изискват специално разрешение, предупреждение или обществен дебат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още