IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Equest продава търговски център в Румъния на загуба

Предполага се, че стойността на сделката е под 8 млн. евро, които Equest плати за придобиване на мола преди две години

13:44 | 28.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Equest продава търговски център в Румъния на загуба

Инвестиционният фонд Equest Balkan Properties, който се нуждае от свеж капитал, е продал на загуба търговски център в румънския град Търговище в южната част на страната. Купувач е неназована международна компания за имоти, представлявана в Румъния от бизнесмена Валентин Вишиу, съобщава ZF.

Молът в Търговище е с обща площ от 6530 кв. м, като Praktiker и Technomarket са ключови наематели в него. Нито една от страните не е потвърдила сделката.

Транзакцията е била координирана от консултантската компания Jones Lang LaSalle, пише изданието.

Стойността на сделката не се обявява, но се предполага, че тя е под сумата от 8 млн. евро, която Equest плати преди две години за придобиване на мола.

Според ZF стойността на повечето търговски центрове в страната през последните шест месеца се е понижила под цената, на която са били придобити.

Такъв е случаят и с Moldova Mall, който Equest притежава в град Яш. Днес той се оценява на 26,5 млн. евро в сравнение с 35 млн. евро, за които компанията го придоби през 2006 г.

Equest е собственик на 10 имота в Румъния и в момента е в преговори за продажбата на офис комплекс в Букурещ, както и на търговски парк в процес на изграждане в Плоещ.

Equest Balkan Properties plc (EBP) е бивш собственик на софийския мол City Center Sofia. Компанията обяви „разочароващи резултати“ след загуба от 64,3 млн. евро за 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още