IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Магазини от типа "За 1 лев" влизат в празните търговски обекти на Острова

Настоящите условия на пазара определят и типа търговци, които се разширяват

11:42 | 28.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Магазини от типа "За 1 лев" влизат в празните търговски обекти на Острова

Магазините от типа „За 1 лев“ са едни от малкото, които устояват на кризата във Великобритания и заемат освободените търговски обекти на фалирали вериги като Woolworths – една от най-големите търговски вериги в страната, която изпадна в затруднения и фалира миналата година.

Почти 40% от всички нейни магазини, които бяха отдадени под наем, след като тя прекрати дейност, са наети от магазини „За 1 паунд“, пише Telegraph. Една трета от тях са били наети от супермаркети и 15% - от модни бутици.

Общо 60%, или 480 магазина на веригата, са били отдадени под наем или се предлагат в момента. От тях 134 обекта са наети от вериги за евтино пазаруване като B&M Bargains, 99p Stores и Poundland.

Големи супермаркети като Tesco и Iceland са наели 110 обекта на Woolworths.

“Предвид настоящите икономически условия предизвикателствата пред търговците, които искат да се разширят на този труден пазар... скоростта, с която магазините на Woolworths бяха наети, е забележителна”, коментира Киърън Бърд, директор "Търговски площи" за Великобритания в консултантската компания CBRE.

По думите му пазарните условия са били решаващи за определянето на типа търговци, които са заели тези магазини.

“Нашето проучване показва, че модните оператори влизат в големи, първокласни обекти на най-силните локации, които им позволяват да представят голям асортимент, докато евтините вериги и хранителните магазини се стремят да се възползват от настоящия пазар и да добият пазарен дял, където могат”, коментира Бърд.

Първият магазин на Woolworths е отворен през 1909 г. Миналата година тя подаде заявление за фалит с дълг от 385 млн. паунда. Това доведе до затварянето на над 800 магазина и освобождаването на 27 хил. работни места.

Наскоро бе обявено, че компанията ще се върне на пазара под формата на онлайн магазин, след придобиването на търговската марка от страна на Shop Direct Group. Последната е собственост на британските бизнесмени близнаците Сър Дейвид и Фредерик Баркли, които притежават също и медийната компания Telegraph Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още