IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ирландски предприемач вярва, че цените по Черноморието ще се задържат

Цените на Слънчев бряг са се понижили до 700-800 евро на кв. м от 1100 преди няколко години, казва ирландският предприемач Пол Мичел

10:44 | 25.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ирландски предприемач вярва, че цените по Черноморието ще се задържат

През ноември 2005 г. ирландският общински съветник Пол Мичел дошъл в България, за да проучи възможностите за покупка на имот. Вместо да купи няколко апартамента обаче той купил строителен парцел, пише ирландският Independent.

Почти четири години по-късно той бил изградил 82 апартамента в комплекс на Слънчев бряг, продал 55 от тях, а останалите задържал.

Той финансирал строежа със собствени заеми и през 2007 г. продавал по един апартамент на седмица на офертни цени между 45 и 115 хил. евро.

„Финансирането бе трудно за мен, тъй като големите банки не се интересуваха от България“, казва той. „Получих кредитиране, като ипотекирах къщата и малко земя, която имах тук в графство Лийш. В продължение на шест месеца през 2006 и 2007 г. продавах по един апартамент на седмица.“

Мичел не смята, че цените ще се понижат толкова много, че хората ще изгубят инвестициите си. Той казва, че всъщност все още получава запитвания за покупка на жилища.

„Апартаментите се продаваха за около 1100 евро на кв. м преди няколко години и за 700-800 евро днес. Сега спрях да рекламирам. Мисля, че цените ще се задържат. Има нови строежи през цялото време, но вече не купуват толкова много британци и ирландци“, коментира Мичел.

Наскоро консултанти казаха за Investor.bg, че някои ирландски собственици на ваканционни имоти у нас предлагат до 50% отстъпка, за да продадат имотите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още