IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Токио е най-активният офис пазар в света през първото полугодие

През първата половина на годината в Токио са сключени 80 сделки за по 10 млн. долара и повече

09:16 | 25.08.09 г.
Токио е най-активният офис пазар в света през първото полугодие

Токио се оказа най-активният пазар на офис площи в света през първата половина на годината заради редица големи сделки с топ имоти, сочи изследване на Real Capital Analytics.

Заради кризaта много от инвеститорите се бяха оттеглили от Токио, но по-рано тази година започнаха да се завръщат с надеждата да се сдобият с имот на примамлива цена, пише Ройтерс.

Най-голямата сделка с офис площи за периода януари – юни касае застрахователя American International Group, който продаде за 1,2 млрд. долара основната си сграда на Nippon Life Insurance Co.

Втората най-голяма транзакция за разглеждания период е придобиването на офис сграда в централната бизнес зона на Токио от Mitsubishi Estate за 881 млн. долара. По данни на анализаторите през първото полугодие са били сключени 80 сделки за по 10 млн. долара и повече в Токио.

От топ 10 на най-големите продажби на офиси в света пет са били осъществени в Токио, като следващият най-активен пазар е Лондон, следван от Париж и Сеул, показва статистиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още