IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ING RE спира инфраструктурен фонд в Европа за 1 млрд. евро

Фондът, който бе стартиран миналата година, не е привлякъл никакви инвеститори

14:16 | 24.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
ING RE спира инфраструктурен фонд в Европа за 1 млрд. евро

ING Real Estate (ING RE) реши да сложи край на свой фонд, насочен към инвестиции в инфраструктурни проекти и компании от сектора в Европа, на стойност 1 млрд. евро.

Фондът European Infrastructure Fund (EIF), който бе отворен миналата година, не е привлякъл никакви инвеститори, пише PropertyEU.

Οτ ING са решили да прекратят фонда поради слабия пазар и опасения относно бъдещето на фонда.

Фондът притежава дял от 29% в Welcome Break, компания, оперираща бензиностанции и магистрални сервизни центрове, както и 25% в проект за вятърни турбини.От компанията не уточняват какво ще стане с дяловете в тези компании.

Въпреки това от ING казват, че ще продължат да обсъждат с потенциални инвеститори как компанията може да им помага в работата в сектора на инфраструктурата.

„Ние все още смятаме, че инфраструктурата представлява добра инвестиция“, казват от компанията.

Миналата година от компанията обявиха, че стартират EIF, който е насочен към институционални инвеститори с минимални вложения от 10 млн. евро. Той целеше вътрешна норма на възвръщаемост от минимум 10%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още