IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелска компания с проекти у нас с 52 млн. долара загуба

Въпреки загубата тя планира да разпредели дивидент на обща стойност 46,8 млн. шекела

13:27 | 24.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Израелска компания с проекти у нас с 52 млн. долара загуба

Израелската група за имоти Gazit-Globe Ltd., която има няколко проекта у нас, отчете нетна загуба от 199 млн. израелски шекела (около 52 млн. долара) за второто тримесечие на годината в сравнение със загуба от 312 млн. шекела за същия период на миналата година.

Компанията бе регистрирала нетна печалба от 278 млн. шекела за първото тримесечие на 2009 г. и загуба от 2,66 млрд. шекела за 2008 г.

Въпреки загубата тя планира да разпредели дивидент на обща стойност 46,8 млн. шекела, съобщава Globes.

Приходите на компанията за второто тримесечие на тази година се увеличават с 9,3% на годишна база до 1,16 млрд. шекела. Приходите от наеми се покачват до 1,03 млрд. шекела от 887 млн. шекела година по-рано.

Gazit-Globe отчита понижение на стойността на инвестиционния си портфейл от 517 млн. шекела за периода в сравнение с понижение от 772 млн. шекела за същия период на миналата година. Тя е ограничила финансовите си разходи до 373 млн. шекела от 405 млн. шекела миналата година.

Делът в загубата на дъщерните дружества на компанията е в размер на 58 млн. шекела, главно от нейния дял в австрийския инвестиционен тръст за имоти (REIT) Atrium European Land Ltd., който тя придоби миналата година.

Други дъщерни дружества включват тръстове от типа REIT в САЩ, Канада, Финландия и др.

У нас компанията развива дейност чрез Gazit Development, която присъства също и на пазара в Македония. Тя има няколко проекта за изграждане на търговски паркове, като G Sofia Park в столицата, както и проекти в Пловдив. Компанията изгражда и мол в Скопие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още