IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австрийската Immoeast с годишна загуба от 913 млн. евро

Загубата преди лихви и данъци на компанията се повишава до 1,7 млрд. евро

16:38 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Австрийската Immoeast с годишна загуба от 913 млн. евро

Австрийската компания за имоти Immoeast, която има редица инвестиции в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), отчете загуба за финансовата си година до края на април 2009 г. в размер на 913,2 млн. евро в сравнение с печалба от 251 млн. евро за предходната година.

От компанията казват, че над 331 млн. евро от загубата се дължат на разлики във валутните курсове на пазарите, на които оперира, а други 220 млн. евро са резултат от обезценката на финансови инструменти.

Загубата преди лихви и данъци на компанията се повишава до 1,7 млрд. евро в сравнение с печалба от 15 млн. евро за предходната година.

Immoeast отчита ръст на приходите от 37% до 407 млн. евро и EBITDA, която се повишава до 163,4 млн. евро от 146,1 млн. евро.

Компанията коментира, че е приключила най-трудната финансова година в корпоративната си история.

Причините за това са, от една страна, големият икономически спад и, от друга страна, злоупотребите на старото управление на компанията, оглавяващо същевременно и Constantia Privatbank AG, която бе осигурила противоречива кредитна линия от над 500 млн. евро на компанията.

У нас Immoeast има проекти за изграждане на ваканционни комплекси по Черноморието, както и офис сграда в София. Миналата година тя се включи в проекта за изграждането на търговския център “Черно море Парк” във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още