IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американска компания с инвестиции в имоти в ЦИЕ набира 3,5 млрд. долара

Новият фонд ще инвестира в бизнес имоти в САЩ и по света

14:01 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американска компания с инвестиции в имоти в ЦИЕ набира 3,5 млрд. долара

Американската компания за имоти Hines, която има редица инвестиции в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), обяви, че смята да привлече 3,5 млрд. долара за нови инвестиции в подценени имоти на световния пазар.

През юни стана ясно, че компанията е един от инвеститорите, които обмислят нови вложения на пазара в ЦИЕ в условия на криза, при която повечето играчи се насочват към по-развитите и безопасни пазари. Тогава от Hines казаха, че са в процес на набиране на 300 млн. евро, повечето от които ще бъдат инвестирани в Русия.

Новият фонд обаче ще е насочен към по-широк пазарен спектър. За целта компанията ще създаде инвестиционен тръст за имоти, Hines Global REIT, който ще действа като непублично акционерно дружество. Акциите в него ще бъдат продавани чрез мрежа от брокери и финансови консултанти в САЩ.

Фондът ще инвестира в портфейли от бизнес имоти, както и в ценни книжа от пазара на имоти. Компанията ще се фокусира върху офиси, търговски и индустриални имоти, както и върху големи жилищни комплекси в САЩ и по света. Той се създава за първоначален период от 10 години.

Hines развива дейност в областта на инвестициите, консултирането и управлението на недвижими имоти в продължение на 50 години. Тя има офиси в над 100 града в 17 държави и управлява активи на стойност близо 26 млрд. долара.

В Източна Европа компанията има инвестиции в десетки търговски центрове в Чехия, Полша, Русия и Турция.

Наскоро бе съобщено, че канадската Brookfield Asset Management Inc. планира да привлече 4,9 млрд. щатски долара за инвестиции в подценени жилища, офис кули и търговски центрове в различни точки на света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още