IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Устойчивото развитие на пазара на имоти остава приоритет въпреки кризата

Общо 40% от участниците в анкета смятат, че значението на въпроса за устойчивото развитие е нараснало в сравнение с миналата година

12:47 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Устойчивото развитие на пазара на имоти остава приоритет въпреки кризата

Устойчивото развитие на пазара на имоти остава сред високите приоритети за бизнеса въпреки влошаващия се климат. Това сочи най-новото глобално проучване на проблемите на устойчивото развитие в сектора, проведено от Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS).

Около 40% от представителите на компаниите от сектора на имотите, взели участие в проучването, смятат, че устойчивото развитие е по-важен въпрос за техните клиенти сега, отколкото е било миналата година. Близо половината от анкетираните смятат, че степента на значението на проблема е непроменена, докато под 10% смятат, че тя е по-ниска от миналата година.

Във Великобритания 33% от специалистите смятат, че проблемите, свързани с устойчивото развитие, са от съществено значение, а за 17% те са маловажни.

Общо 28% от анкетираните посочват като най-важен въпрос енергийната ефективност. За 22% това са екологичните проблеми, свързани с транспорта, а 19% смятат за най-съществено прекомерното потребление на природните ресурси.

По-рано тази седмица бе съобщено, че в ЕС са отделени общо 200 млрд. евро по различни програми в подкрепа на строителния сектор, много от които са насочени към проблемите на устойчивото развитие.

Наскоро стана ясно, че Европейската комисия е стартирала пилотен проект, който цели разработването на система за за екологични оценки на търговските сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още