IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрийска компания с проекти и у нас ще купува молове в Полша и Чехия

Компанията е известна у нас с проекта си за търговски център в кв. „Малинова долина “ в столицата

12:44 | 20.08.09 г.
Австрийска компания с проекти и у нас ще купува молове в Полша и Чехия

Австрийският строителен предприемач Atrium European Real Estate Ltd има намерение да придобие търговски центрове в Полша и Чехия в следващите шест месеца, преди цените на бизнес имотите отново да започнат да растат.

Компанията, известна по-рано като Meinl European Land, бе прекръстена след придобиването си от израелската група за имоти Gazit-Globe и щатския инвеститор CPI Capital Partners Europe за 800 млн. евро.

В България фондът смята да построи мол в кв. „Малинова долина “ в южната част на столицата, като планираната инвестиция е в размер на 168 млн. евро.

Atrium е вторият най-голям строителен предприемач по пазарна капитализация в Австрия и по думите на изпълнителния директор Рейчъл Левайн компанията разполага с достатъчно кеш за големи сделки. Към края на март парите и паричните еквиваленти на компанията възлизат на 1,05 млрд. евро.

Според Левайн в момента предлагането на пазара не е голямо. По думите й моловете ще бъдат купени от един продавач, предава Bloomberg.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още