IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансови институции изкупували апартаменти у нас

Според шефа на асоциацията на строители на жилища инвестиционен фонд си е поставил за цел да купи 3 хил. апартамента в София

13:36 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Финансови институции изкупували апартаменти у нас

Финансови институции изкупуват апартаменти у нас, съобщи на пресконференция председателят на Националната асоциация на строителите на жилища Пламен Бенински.

Той посочи, че има натиск, но не на големите строителни фирми върху малките да им изкупят апартаментите, а „натиск от страна на пазара, защото в момента се извършват много малко продажби паради липсата на кредитиране“.

Голяма финансова институция изкупува в момента и има за цел да изкупи 3000 апартамента в София, съобщи Бенински. В отговор на въпрос той уточни, че става въпрос за чуждестранен инвестиционен фонд, но отказа да го назове.

Изкупуването на тези 3000 апартамента е стартирало тази пролет, иначе инвестиционният фонд е на нашия пазар от няколко години, добави Бенински, цитиран от БТА.

Според него в София скоро ще се получи дефицит на нови апартаменти и цената ще се върне на нивата от миналата година.

От Националната асоциация на строителите на жилища очакват покана за среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и са готови да окажат експертна помощ за промени в законодателството, свързано със строителния бранш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още