IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват стабилизиране на цените на имотите в Европа до средата на 2010 г.

Цените обаче едва ли ще се върнат на нивата от преди кризата в следващите 4-5 години

09:53 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Очакват стабилизиране на цените на имотите в Европа до средата на 2010 г.

Очаквам цените на имотите в Европа вероятно да се стабилизират до средата на 2010 г., след което да започнат бавно да се покачават, каза за Investor.bg Джак Френч, собственик на базираната в Ирландия брокерска компания за ваканционни имоти Jack French & Associates.

Според него обаче цените едва ли ще се върнат на нивата от преди кризата в следващите 4-5 години.

По негово мнение въпреки перспективите са скорошно стабилизиране в Европа на пазара в САЩ му е необходимо още „известно време“ да се възстанови.

„Цените във Флорида са се понижили общо с 80% от техния връх“, каза той, като добави, че пазарът в Ирландия също скоро няма да се възстанови. „Тук наистина имаме много проблеми.“

Той коментира, че не може да се направи ясно разграничение между степента на спад на пазарите в Източна и Западна Европа. Спадът вече засегна всички пазари на континента и въпросът е кои от тях са останали по-устойчиви, смята той

Френч уточни, че неговата компания не предлага имоти в България, но има клиенти, които са купили и у нас и които говорят за значителни понижения на цените на имотите по Черноморието. За разлика от тези имоти според него спадът в Будапеща не е толкова голям.

Запитан дали очаква интересът на британски и ирландски купувачи към пазара в Източна Европа и този в България да се възстанови, той каза, че това вероятно ще стане, но ще зависи първо от степента и бързината на подобрение на икономиките във Великобритания и Ирландия.

Друг ирландски специалист от пазара на имоти Ан Колинс вчера каза за Investor.bg, че някои ирландски собственици на имот в България, които се намират в затруднено положение, са готови да продават имотите си с отстъпки до 50% от цената преди година и половина.

Jack French & Associates специализира в продажбата и отдаването под наем на имоти в САЩ, Канада, Унгария, Испания, Германия, Португалия, Турция, Тунис и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 18.08.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още