IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заменките на гори бледнеели пред тези на земеделски земи

Според новия министър земеделското министерство се било превърнало в брокерска къща през последните години

13:36 | 14.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Заменките на гори бледнеели пред тези на земеделски земи

Може да се окаже, че заменките на гори бледнеят като мащаби пред това, което се е случило при заменените земеделски земи, заяви на прескоференция днес в Смолян министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той допълни, че по тези случаи е разпоредил проверка, която се извършва от инспектората на министерството.

Министър Найденов заяви, че това, което получава като информация до сега по проверката е изключително тревожно, говори за престъпление и по всяка вероятност ще се търси отговорност от някои от предишните земеделски министри и членове на техните кабинети.

Става въпрос за злоупотреби със земи от фонда на селскостопанските техникуми, на поделения на Селскотопанска академия, посочи министърът, цитиран от БТА. По негова оценка злоупотребите са в изключително големи размери.

Проверяващите от инспектората работят съвместно със служители от ДАНС и прокуратурата, уточни министърът.

Мирослав Найденов заяви, че ще се наложи да се стопират процедурите по промяна предназначението на заменените земеделски земи.

Министерството на земеделието се е превърнало в последните години едва ли не в брокерска къща, те не се занимаваха с проблемите на земеделските производители, смята министър Найденов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още