IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офертните цени на щатските жилища по-ниски с общо 27,8 млрд. долара

През първото полугодие отстъпките в цените възлизат на 27,1 млрд. долара

09:03 | 14.08.09 г.
Офертните цени на щатските жилища по-ниски с общо 27,8 млрд. долара

Офертните цени на жилищата в САЩ се понижиха с общо 27,8 млрд. долара през първите седем месеца на годината.

Най-сериозни са намаленията в Невада, където собствениците искат с 15% по-ниска цена и във Флорида и Аризона, където понижението е 13%, показват данни на сайта Trulia. Една четвърт от продавачите са направила отстъпка от цената поне веднъж със средно 10%.

Комбинираната стойност на отстъпките от офертните цени е била 27,1 млрд. долара през първите шест месеца на годината.

Най-много жилища, които се предлагат с 33% отстъпка, има в Конектикът, Масачузетц, Роуд Айланд и Илинойс, а най-голям дял от поевтинелите с 29% имоти се намират в Орегон, Вашингтон, Ню Джърси, Минесота, Ню Хемпшир и Мериленд.

По брой на редукциите сред градовете на първо място е Джаксънвил, Флорида, където 38% от обявите са били коригирани надолу.

В изследването са включени 3,5 млн. имота, обявени за продажба на сайта на компанията. В него не влизат незастроена земя, както и ипотекирани имоти, предава Bloomberg.

Медианната цена на съществуващите еднофамилни къщи в САЩ се понижи с 15,6% до 174 100 през второто тримесечие, показа статистика на Националната асоциация на брокерите на имоти.

По-рано от RealtyTrac съобщиха, че делата за отнемане на жилища заради просрочени ипотеки в страната са отбелязали пореден рекорд, като срещу всяко 355-то домакинство в страната е бил заведен иск за отнемане на имот, което е най-високото месечно ниво, откакто компанията започва да прави измервания през януари 2005 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още