IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ремонтират училища и студентски общежития с 13,6 млн. лв.

Правят се ремонти на студентските общежития във Варна, Пловдив и Свищов, както и на пет блока в Студентския град в София

12:43 | 13.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ремонтират училища и студентски общежития с 13,6 млн. лв.

Министерството на образованието, младежта и науката е отделило 13,6 млн. лв. за ремонти на училища тази година, съобщи на пресконференция днес министър Йорданка Фандъкова. Ремонтират се училища в 20 области, като е предвидено до 10 септември ремонтите да приключат.

Правят се ремонти и на студентските общежития във Варна, Пловдив и Свищов, както и на пет блока в Студентския град в София.

Министър Фандъкова информира, че се очаква да бъде разрешено финансирането от 43,6 млн. лв. и още през септември учителите да получат средствата по програмата за диференцирано заплащане. Това е основният приоритет, който сме си поставили - инвестиране в учителите, отбеляза тя, цитирана от БТА.

Министърът посочи, че с 1,7% се увеличава стандартът за издръжка на системата на образованието.

Фандъкова припомни, че вчера на заседание на МС беше прието решение за освобождаване на 26 милиона лева за делегираните бюджети на училища и детски градини; 22 милиона от тях ще бъдат предоставени на училищата, а четири милиона лева - за насърчаване на въвеждането на делегирани бюджети в детските градини и обслужващите звена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още