IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Военните спират плановете за покупка на апартаменти

Спряна е и продажбата на Националния армейски комплекс на бул. „Скобелев“ в София

16:00 | 07.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Военните спират плановете за покупка на апартаменти

Не би било реалистично да продължим до края на годината програмата за купуване на апартаменти за военните, защото това е бюджетната ситуация, заяви на пресконференция днес министърът на отбраната Николай Младенов. Той увери, че никой няма да бъде изгонен от обитавания от него по право ведомствен апартамент.

В началото на 2009 г. министерството обяви планове да купи жилища в 19 града в страната. Като нуждаещи се от имот бяха посочени над 16 хил. военни. Освен да купува, МО смяташе и да строи апартаменти, например беше обявен проект за жилищен комплекс във Варна.

Младенов заяви, че е разпоредил да се спрат и да се гледат много внимателно всички евентуални текущи процедури за продажба на излишни за ведомството имоти. Според него трябва да се отиде на вариант, при който този тип имущество да се управлява централизирано в цялата държава.

Спряна е и процедурата за процедурата за продажбата на Националния армейски комплекс на бул. „Скобелев“, известен като „военното НДК“. Трябва да се изчисти идеята по какъв начин той да бъде управляван от министерството, каза Младенов.

Министърът каза още, че бюджетът на министерството е „продънен“ - повече от 70% от бюджета били изхарчени. По думите му „нещата са по-особени - има части, изхарчени в 90 процента, и други - в по-малък процент“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още