IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P повиши краткосрочния рейтинг на китайските строителни предприемачи

Според анализаторите сериозното забавяне на жилищния пазар в страната, започнало в края на 2007 г., засега е приключило

10:25 | 04.08.09 г.
S&P повиши краткосрочния рейтинг на китайските строителни предприемачи

Рейтинговата агенция Standard & Poor’s повиши рейтинга за краткосрочните перспективи пред китайските строителни предприемачи до „неутрален” от „негативен” заради сигналите за възстановяване на пазара на имоти в страната.

„Подобрените оперативни условия намаляват риска при рефинансиранe, влошаване на финансовото представяне и оскъдна ликвидност сред строителните предприемачи”, казва Бей Фу, анализатор от S&P. „Сериозното забавяне на жилищния пазар в Китай, което започна в края на 2007 г., изглежда засега е приключило с високия ръст на продажбите в индустрията през първата половина на годината”.

Ликвидният натиск върху строителните предприемачи е намалял заради увеличаването на каналите за финансиране в страната и от чужбина, подобрявайки кредитните профили на някои компании през първите шест месеца на годината, казват от агенцията, цитирани от Bloomberg.

Очаква се волатилността да се задържи заради колебливото икономическо възстановяване, възможните политически промени и признаците на балон на пазара на имоти, казва Фу.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още