IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп си връща казината срещу 100 млн. долара

По думи му предишната му инвестиция в оператора на казината е била разрушена от прекомерен дълг

09:07 | 04.08.09 г.
Тръмп си връща казината срещу 100 млн. долара

Фалиралият оператор на казина Trump Entertainment Resorts Inc съобщи, че магнатът Донълд Тръмп и банката BNAC Inc - клон на Bank of Nevada, са постигнали споразумение да закупят компанията за 100 млн. долара, предава Ройтерс. Сделката предстои да бъде одобрена от съда.

През юни стана известно, че милиардерът е направил оферта да си върне казината, след като през февруари от Trump Entertainment подадоха молба за защита от фалит по глава 11 и съобщиха, че са представили и план за реорганизация пред съда.

"Предишната ми инвестиция в компанията беше разрушена от прекомерни и ограничаващи дългове. Тази реорганизация сега променя всичко", казва Тръмп.

Тръмп, който е създател на оператора и беше негов председател, се оттегли през февруари, когато облигационерите настояха да се подаде молба по Глава 11 за защита от кредиторите при обявяване на фалит, след като компанията пропусна да направи лихвено плащане по облигационна емисия в размер на 53,1 млн. долара

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още