IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДСБ иска преразглеждане на сделка с имот, купен от Холдинг Варна

Според компанията исканията са спекулации

18:03 | 31.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
ДСБ иска преразглеждане на сделка с имот, купен от Холдинг Варна

ДСБ-Варна настоява да бъде преразгледана сделката за продажбата на 117,7 декара в Морската градина във Варна от областния управител Христо Контров на „Холдинг Варна“, съобщиха от пресцентъра на партията в крайморския град.

От партията искат и пълна ревизия на всички разпореждания, извършени с държавна собственост, облагодетелствали определени субекти в ущърб на града.

В позицията на партията пише, че новината за продажба на атрактивни парцели от крайбрежната ивица и Морската градина на Варна през юни 2009 г. в навечерието на смяната на старото управление в България, е „поредното доказателство за съществуването на корупционни практики в ущърб на българските граждани“.

Преди три дни срещу сделката се обявиха и представители на 12 граждански сдружения, които откриха подписка с настояване за анулиране на продажбата.

Въпросният терен е купен от холдинга за реализиране на проект, наречен „Алея Първа“, в който се планира да бъдат инвестирани 73,1 млн. лв. Компанията коментира вдигания шум около сделката за имота така: „чиста спекулация от страна на някои „граждански” сдружения с неясна структура и членска маса и опит за прокарване на определени лични интереси“.

От изявлението, в което се съдържат тези думи, е описано и предназначението на планирания обект за реализация върху закупения парцел. От една страна, ще се строи „комплекс за предоставяне на широк кръг от обществени услуги, свързани с лечение, възстановяване и рехабилитация“, от друга, ще се развиват морските спортове, атракции и туризъм“. Предвидени са също инвестиции в инфраструктура, информационни услуги и др.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още