IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски колежи похарчили 300 млн. паунда за отменени строителни проекти

Някои компании, уастващи в проектите, може да останат без обезщетение за спрените проекти

11:10 | 31.07.09 г.
Британски колежи похарчили 300 млн. паунда за отменени строителни проекти

Британски колежи са похарчили най-малко 300 млн. паунда за строителни проекти, които няма да бъдат реализирани, предава The Building.

От организацията, отговорна за финансирането на проектите - британският Съвет за образование и развитие на умения (LSC), заявиха миналата седмица, че са създали фонд, който да обезщети колежите за част от тези средства, но не уточниха каква точно сума са заделили. Според анонимен източник от съвета направените разходи от колежите възлизат на 300 млн. паунда.

Говорител на Асоциацията на колежите, който първоначално оцени направените разходи на 220 млн. паунда, заяви, че сумата изглежда точна. По думите му, въпреки че колежите ще платят задълженията си по договорите със строители и консултанти, то компаниите, която са извършвали услуги без договор, вероятно няма да бъдат овъзмездени.

„LSC ще изпълни всичките си задължения по отношение на разходите, понесени от колежите при реализирането на техните предложения, както постановява приетата програма", казват от LSC. Според програмата съветът може да изплаща грантове от до 1,35 млн. паунда за проект.

Изпълнител по един от проектите признава, че не се надява да бъде обезщетен за работата, която е била отменена.

Програмата за строителство на студентски сгради бе замразена през март, когато 144 схеми са спрени, след като LSC надхвърли бюджета си с повече от 150%. Оттогава 13 колежа са получили зелена светлина, а другите все още чакат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още