IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

За едно работно място в сектора на имотите в Русия се борят 12 кандидати

Прогнозира се през 2009 г. понижението на работните заплати на заетите в сектора в страната да бъде в рамките на 25-40%

11:28 | 30.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
За едно работно място в сектора на имотите в Русия се борят 12 кандидати

За едно работно място в сферата на недвижимите имоти, строителството и инвестициите в Русия през първото полугодие са кандидатствали средно по 12 човека, сочи проучване на руска агенция за набиране на кадри, цитирано от РИА Новости.

В същото време броят на обявените свободни работни места в сектора през второто тримесечие е паднал със 72% в сравнение с първото.

Според анализатори това означава, че „по инерция в началото на годината по част от проектите се е работило, но по-късно, през второто тримесечие, ситуацията в сектора на недвижимите имоти се е влошила“.

Освен това, според изследването през второто тримесечие динамиката на постъпване на заявки за работа в сферата на недвижимите имоти и строителството се е увеличила почти с 30%.

По-рано представители на агенции за набиране на кадри прогнозираха, че понижението на работните заплати и бонусите за заетите в сектора на имотите в Русия като цяло ще бъде в рамките на 25-40% през 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още