IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компанията за инвестиции в имоти Arab Investments купи Coffee Republic

Частната компания за инвестиции в имоти планира да разшири бизнеса на веригата кафетерии, която присъства и у нас

17:29 | 29.07.09 г.
Компанията за инвестиции в имоти Arab Investments купи Coffee Republic

Частната компания за инвестиции в имоти Arab Investments финализира покупката на Coffee Republic от администратора KPMG, съобщи Property Week. Веригата кафетерии попадна под административно управление в началото на месеца.

Стойността на придобиването не се оповестява.

От Arab Investments казват, че планират да вложат значителен капитал в развитието на марката Coffee Republic и да предприемат допълнителна експанзия на мрежата, която в момента включва 80 заведения. От тях 20 са извън Великобритания, включително в България и Саудитска Арабия.

„Радваме се, че финализирахме придобиването на Coffee Republic и имаме намерение да започнем да увеличаваме бизнеса незабавно“, казва Халид Афара, основател на Arab Investments. „Coffee Republic е много силна марка и ще направим допълнителни инвестиции в компанията, за да увеличим броя на заведенията във Великобритания и на други места“.

„Постигнахме споразумение за продажбата на Coffee Republic, като спасихме значителна част от бизнеса и защитихме 62 работни места“, коментира Ричард Хил, съвместен администратор и партньор в KPMG.

Веригата има много франчайзингополучатели, както и концесии в кина, хотели и търговски центрове.

Arab Investments е базирана в Лондон и е известна с плановете си да построи една от най-високата сграда в Ситито.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още