IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проекти за имоти за 300 млрд. долара в ОАЕ са отменени или спрени

Кризата спря над 400 проекта в емирствата, но строителният пазар остава активен

15:03 | 29.07.09 г.
Проекти за имоти за 300 млрд. долара в ОАЕ са отменени или спрени

Проекти за строителството на недвижими имоти на стойност над 300 млрд. долара в Обединените арабски емирства са временно спрени или отменени, след като финансовата криза спря строителството на над 400 проекта, изчисляват от базираната в Дубай компания за проучвания Proleads Group.

Строителният пазар в емирствата остава активен, като над 750 проекта са в процес на реализация, а 450 са наскоро завършени, съобщават още от компанията.

Миналата седмица стана известно, че проекти на обща стойност близо 930 млрд. долара са в процес на реализация в строителството и други сектори в ОАЕ.

„Смятаме, че строителният пазар в ОАЕ започва да се стабилизира на сегашните нива и ще покаже известни признаци на възстановяване през 2010“, пише в проучването Емил Радемейер, директор на Proleads, цитиран от Bloomberg.

Цените на имотите в ОАЕ може да паднат с още 20% заради масовото изтегляне на чужденци и пренасищането с нови имоти, заявиха през юни от Deutsche Bank. Цените на жилищата в Дубай паднаха с около 50% спрямо пика си, докато тези в Абу Даби загубиха 30% от стойността си, сочат данните на Deutsche Bank.

Сривът дойде, след като строителният бум създаде хиляди жилища, точно когато търсенето започваше да се изпарява заради икономическата рецесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още