IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад в заетостта и цената за стая в британските хотели за полугодието

Единбург е единственият град в изследването, който отчита ръст в заетостта за полугодието в сравнение със същия период на миналата година

18:12 | 27.07.09 г.
Спад в заетостта и цената за стая в британските хотели за полугодието

Първите шест месеца на годината са били трудни за хотелиерите в цяла Великобритания, като са отчетени понижения в заетостта и цената на стая, показват предварителни данни на PKF Hotel Consultancy Services. 

Между януари и юни хотелите в Лондон са регистрирали 0,8% спад в заетостта и 6,6% намаление в средната цена за стая до 118,72 паунда. През юни обаче нивото на заетост се е увеличило до 85,5% от 84,2% за юни 2008 г.

От началото на годината досега останалите региони показват 6,9% спад в нивото на заетост и със 7,3% по-ниска средна цена за стая. Само за юни цената на стая извън Лондон се е понижила с 8%, а заетостта е намаляла с 4,2%.

Единбург е единственият град в изследването, който отчита ръст в заетостта за полугодието в сравнение със същия период на миналата година – от 71,5% до 71,7%. Средната цена за стая там се е понижила с 5,9%. През юни заетостта на хотелите в града е нараснала от 83,6% до 84,4%.

„Хотелиерите във Великобритания очевидно засега изживяват трудна година, но има някои признаци, че втората половина на годината ще е малко по-добра за индустрията“, казва Робърт Барнърд от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още