IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Kaufland се разширява у нас и в Румъния с кредит от 150 млн. евро

Компанията ще изгради 13 нови магазина в по-малки и по-слабо развити градове у нас

17:23 | 27.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Kaufland се разширява у нас и в Румъния с кредит от 150 млн. евро

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпусна заем от 150 млн. евро на германската верига супермаркети Kaufland, за да финансира експанзията й в България и Румъния, съобщават от банката.

Средствата ще бъдат използвани за изграждането и оперирането на 20 магазина в Румъния и 13 в България, които ще бъдат разположени „в по-малки и по-слабо развити градове с по-ниска покупателна способност“.

Проектът ще бъде от полза на потребителите в по-малките градски центрове в Румъния и България, като им предложи богат асортимент от продукти на конкурентни цени, сочи съобщението. От него ще се възползват и местни производители, които ще получат достъп до по-голям пазар.

„Този заем е особено актуален за настоящата икономическа обстановка. Предимствата от експанзията на модерна верига за икономично пазаруване като Kaufland в някои от най-отдалечените райони ще доведат до повишена конкуренция, по-голям избор и по-добра стойност за парите“, казва Джилс Мететал, директор "Агробизнес" в ЕБВР.

Досега банката е отпуснала директно финансиране от над 5 млрд. евро за повече от 340 проекта в агробизнеса в Централна и Източна Европа и ОНД.

Kaufland, която е собственост на германската Schwarz Group, оперира в 25 страни с марките Lidl и Kaufland. У нас присъства от 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още