IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плевнелиев: Кризата е златно време за реформи

Обявявам деполитизиране на тази държавна администрация от днес, каза новият шеф в МРРБ

15:39 | 27.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев: Кризата е златно време за реформи

Дълбоко съзнавам сложността на големите задачи, които трябва да се решават - България е в криза, която освен икономическите и финансовите измерения има и морални, каза новоизбраният министър на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев на церемонията по предаването на управлението във ведомството. Трябва да направим така, че да излезем от нея, а и тя е златно време за реформи и не трябва да пропускаме този момент, допълни той.

Росен Плевнелиев представи парламентарния секретар на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Павел Атанасов, както и началника на кабинета си Катя Гечева. Обявявам деполитизиране на тази държавна администрация от днес, каза Плевнелиев.

До края на седмицата ще бъдат известни двамата заместник-министри на МРРБ.

Плевнелиев призова да се спре с плащането на подкупи. „Нека да направим така, че да усвоим програмата „Регионално развитие“. Считам, че това министерство и това правителство са взети назаем от младите хора в тази държава, които имат нужда от дясна визия за развитието си. Ще работим така, че да има бъдеще в страната“, посочи той.

„Поставили сме си големи цели - готови магистрали до края на мандата, нови правила, по които да се работи, аз съм екипен играч и се надявам, че заедно ще продължим това, което е добро“, каза още новият министър.

Бившият министър на регионалното развитие Асен Гагаузов заяви, че идеята за връщането на НАПИ към министерството ще го направи едно от най-силните. „Това е една изключително добра идея, която мисля, че всички ще приветстват и ще работят за нея“, каза Гагаузов.

Досега Плевнелиев бе управител на компаниите от групата "Lindner Bulgaria" ЕООД, член на Борда на директорите на КРИБ и управител на "Бизнес парк София".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още