IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банка от Абу Даби планира фонд за имоти в Европа

National Bank of Abu Dhabi ще отпуска високолихвени кредити на пазари като Великобритания и Германия чрез съвместен фонд с британската инвестиционна група Evans Randall

11:36 | 27.07.09 г.
Банка от Абу Даби планира фонд за имоти в Европа

Националната банка на Абу Даби (National Bank of Abu Dhabi - NBAD) ще предлага заеми на компании за имоти в Европа, които срещат затруднения при получаването на кредит заради икономическата криза, съобщава местният всекидневник The National.

Втората по големина на активите банка в Обединените арабски емирства ще отпуска високолихвени кредити на пазари като Великобритания и Германия чрез фонд, който се готви да стартира съвместно с британската инвестиционна група Evans Randall.

Първоначално те ще инвестират 20 млн. долара във фонда - European Real Estate Mezzanine Opportunity Fund, обяснява Шираз Хабиб, директор продуктово развитие в инвестиционното подразделение на NBAD.

Банката планира да привлече 500 млн. долара до следващата година от институционални и индивидуални инвеститори в Персийския зали за инвестиции в развитите пазари в Европа, пише още вестникът.

Хабиб обяснява, че фокусът на фонда върху зрели икономики, където има по-малко волатилност, ще помогне да се диверсифицират инвестициите на банката.

„Винаги има по-голямо възнаграждение на волатилните пазари, но и рискът е по-висок. Навлизаме на пазари, където смятаме, че вече е реализирана достатъчно голяма корекция“, обяснява Хабиб.

Цените на имотите в Европа паднаха значително. Нивата на незаетост на бизнес имотите в 27-те страни членки на Европейския съюз нарастват заради по-слабото търсене, излизането на нови проекти на пазара и опитите на наемателите да се отърват от ненужните площи, съобщиха по-рано този месец от консултантската компания за имоти CB Richard Ellis.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още