IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на британските жилища без промяна през юли

Средната цена на жилище в Англия и Уелс е 155 600 паунда този месец, със 7,7% по-ниска спрямо година по-рано

09:16 | 27.07.09 г.
Цените на британските жилища без промяна през юли

Цените на жилищата във Великобритания запазиха стойността си за трети месец през юли, показва статистика на компанията за данни за сектора Hometrack.

Средната цена на жилище в Англия и Уелс е 155 600 паунда, със 7,7% по-ниска спрямо година по-рано. Осем от десетте изследвани региона не са отчели изменение през юли спрямо предходния месец, а в Лондон и Източна Англия е имало по 0,1% повишение. Проучването се базира на отговорите на 6159 брокери и оценители на имоти.

Британската икономика се сви с 0,8% през второто тримесечие, над два пъти повече от очакваното от икономистите. Одобренията за ипотечни кредити вероятно са се увеличили до 47 хил. през юни – най-високото от повече от година, показва анкета на Bloomberg сред 19 икономисти.

За признаци на възстановяване на пазара говорят и данните на Rightmove, според които има ръст на офертните цени на жилищата този месец. Средната цена в Англия и Уелс се е покачила с 0,6% до 227 864 паунда след 0,4% спад през юни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още