IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя излиза на печалба от 472 хил. лв.

За първото полугодие на 2008 ЕЛАРГ обяви загуба от 341 хил. лв.

13:05 | 23.07.09 г.
ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя излиза на печалба от 472 хил. лв.

Акционерното дружество със специална инвестиционна цел ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя обяви нетна печалба за шестмесечието в размер на 472 хил. лв., става ясно от отчетите на компанията, публикувани в Бюлетин Investor.bg.

За първото полугодие на 2008 ЕЛАРГ обяви загуба от 341 хил. лв.

Увеличават се приходите от аренда и наем на земеделските земи до 2,082 млн. лв. спрямо 1,679 млн. лв. за сравнимия период на миналата година, или повишение от 25 на сто.

В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на дружеството Стоян Малкочев заяви, че за настоящата година очакваните приходи от аренда са между 3,8 и 4 млн. лв. и средно между 1,8-2 млн. лв. печалба от основна дейност. Освен това според него 20% ръст на рентата е абсолютно реалистичен, тъй като земеделието в България става все по-модерно, интензивно и високо ефективно, което води до покачване на производителността.

Няма извършени преоценки и обезценки на притежаваната земеделска земя от фонда за отчетния период, както и няма покупки на такава. Притежаваните от Еларг Фонд за земеделска земя АДСИЦ земи към края на юни са с обща площ 293 187 декара.

57% от придобитите земеделски земи с в районите Враца, Плевен, Ловеч и Велико Търново, 24 на сто от тях са разположени в Бургас, Ямбол и Сливен, а останалите 19% се намират в областите Шумен, Варна, Добрич и Разград.

До момента няма сделки с книжата на ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя АДСИЦ.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още