IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приеха промени в правилника за прилагане на закона за земеделската земя

Таксата за издаване на скица на имот се увеличава от 3 на 4 лв., а за изработване на скица - проект за делба остава непроменена

12:31 | 23.07.09 г.
Приеха промени в правилника за прилагане на закона за земеделската земя

Министерският съвет прие промени в Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, съобщи правителствената информационна служба.

Целта е разпоредбите на документа да се приведат в съответствие с измененията и допълненията на закона. Отразени са промените в режима на замените на земеделските земи, придобиването на право на собственост върху имоти в бившите стопански дворове на организации, статута на мерите и пасищата - държавна и общинска собственост и тяхното ползване.

Създават се две глави, уреждащи разпореждането със земи в стопанските дворове и ползването на мерите и пасищата.

Актуализира се и размерът на таксите за извършване на административни и технически услуги съобразно определения от Националния статистически институт инфлационен индекс в размер на 48,8 на сто за периода от 2003 г., когато е била извършена последната промяна в тарифата, до края на 2008 г.

Размерът на таксите за най-разпространените услуги, които засягат масовия потребител (издаване на скица на имот) се променя минимално - от 3 на 4 лв., а за изработване на скица - проект за делба таксата остава непроменена.

Въвежда се също и изпълнение на експресни услуги със завишени такси, които се изпълняват по искане на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още