IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шест банки отпуснаха най-големия кредит на пазара на имоти в ЦИЕ

Кредитът на стойност 150 млн. евро ще осигури завършването на мащабен проект за мол в Загреб

13:49 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шест банки отпуснаха най-големия кредит на пазара на имоти в ЦИЕ

Базираната в Унгария строително-инвестиционна компания TriGranit съобщи, че е получиха финансиране на стойност от 150 млн. евро за изграждането на свой проект в Загреб.

Финансирането, което според компанията, представлява най-големият кредит, отпуснат на пазара на имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) от началото на кризата, е било осигурено от международен консорциум, включващ шест банки.

Споразумението е било подписано с Intesa Sanpaolo, Erste Group AG, Hypo Investment Bank, Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino, MKB Bank Zrt. и CIB Bank Zrt.

Кредитът ще осигури завършването на мащабен проект за търговски център в хърватската столица. Изграждането на Arena Centar, който е планирано да бъде отворен през 2010 г., е на обща стойност 244 млн. евро. Молът ще бъде с площ от 175 хил. кв. м. Той ще има 10 ключови наемателя и над 200 магазина, сред които хипермаркет на австрийската верига Spar на площ от 10 хил. кв. м. Центърът ще включва също кафенета, ресторанти, кино комплекс с девет зали, както и съоръжения за хора със специални нужди.

TriGranit развива редица проекти за изграждане на бизнес сгради в Будапеща, Полша, Хърватска, Словакия, Румъния, Русия и др. Компанията има офис и в България. Преди няколко години тя бе обявила планове за инвестиции и на българския пазар, но до момента няма започнат проект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 22.07.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още