IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Никой не пожела да наддава за хотел Уотъргейт

Хотелът, който е в процес на скъпа реновация, не предизвика интерес сред присъстващите на търга за продажбата му

10:08 | 22.07.09 г.
Хотел Уотъргейт. Снимка: thewatergatehotel.com
Хотел Уотъргейт. Снимка: thewatergatehotel.com

Хотел Уотъргейт, част от едноименния комплекс, известен с политическия скандал, довел до оставката на бившия президент Ричард Никсън, не успя да предизвика никакво наддаване по време на търг вчера и беше прибран обратно от кредитора, който е отпуснал заем от 40 млн. долара на собственика на хотела.

PB Capital Corp. прибира имота, след като търгът започна на цена от 25 млн. долара, но никой от 10-те регистрирани кандидати не пожела да наддаде. Сега кредиторът ще се опита сам да намери купувач, казва Пол Купър, вицепрезидент на аукционната къща Alex Cooper Auctioneers, цитиран от MSNBC.

Бившият собственик на имота, Monument Realty, все още иска да го преустрои в луксозен хотел с малка жилищна част, обясняват от компанията. „Имаме инвеститори, които са готови да придвижат проекта и да превърнат сградата в първокласен хотел“, казва Майкъл Дарби, шеф на Monument.

Открит през 1967 г., хотелът е една от шестте сгради от комплекса Уотъргейт, като през годините е привличал редица известни личности.

Когато Monument Realty го купува през 2004 г., компанията планира да го преустрои в луксозни апартаменти. Някои от жителите на съществуващите апартаменти в комплекса обаче заведоха съдебно дело с аргумента, че по-подходящо за целия комплекс е сградата да бъде хотел. Междувременно кризата на пазара направи плановете за преустройство в жилища по-малко изгодни за компанията.

В крайна сметка през 2007 г. Monument Realty взема решение да затвори хотела за 18 месеца за реновация на стойност 170 млн. долара. Тогава компанията обявява, е сградата ще бъде първокласен хотел, като се предвижда един апартамент там да струва 2000 долара на нощ.

От хотела разпродават всичко – легла, гръцки колони, сребърна посуда - и се подготвят за реновацията. Замръзналият кредитен пазар обаче проваля плановете за скъпата реновация и Monument Realty просрочва задълженията си по заема от PB Capital.

През март друга част от комплекса, която включва офис сграда, търговски комплекс и подземен паркинг, излезе повторно на пазара, като исканата тогава цена беше 100 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още