IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офертните цени за жилища на Острова с ръст през юли

Цените в Лондон отчетоха първия си ръст на годишна база досега тази година

10:20 | 20.07.09 г.
Офертните цени за жилища на Острова с ръст през юли

Британските продавачи на жилища повишиха исканата цена за имотите си този месец в отговор на повишеното търсене, показват данни на сайта за имоти Rightmove.

Средната цена на жилищна единица се покачи с 0,6% до 227 864 паунда през юли след 0,4% спад през юни, сочи статистиката. Цените в Лондон отчетоха първия си ръст на годишна база досега тази година.

Седем от десетте района, изследвани от Rightmove, са отбелязали ръст този месец, начело с Източна Англия, където офертните цени са се повишили с 6,1%. На годишна база е имало спад в стойностите от 3,1% в Англия и Уелс.

Средният брой на имотите, налични за продажба, които се падат на брокер, се е понижил до 70 от 71 през юни. В същото време броят на хората, търсещи имоти в сайта, е много по-висок, отколкото са очаквали от компанията за този период от годината.

В столицата цените нараснаха с 1,4% през месеца и с 0,6% спрямо година по-рано, предава Bloomberg. На месечна база най-голямо е повишението в областта Уестминстър (5,2%), следвана от Кройдън и Камдън.

Одобренията за ипотечни кредити във Великобритания се повишиха до 43 414 през май от 27 хил. през ноември - най-малката стойност, откакто Английската централна банка започва измерването десетилетие по-рано. Сумата за май обаче все пак е с около една трета по-ниска от тази в началото на 2008 г.

Очаква се икономиката на Великобритания да отбележи 0,5% ръст следващата година в сравнение с предишната прогноза за 0,1% свиване, смятат от Ernst & Young Item Club, които използват същия модел за прогнозиране като финансовото министерство на страната. От компанията очакват брутният вътрешен продукт да се свие с 4,4% тази година в сравнение с по-раншната прогноза за 3,5%.

Отнеманията на жилища може да достигнат 17 494 през третото тримесечие спрямо 17 049 за второто, тъй като по-високата безработица оставя все повече британски без средства за изплащане на ипотека, показва отделно проучване на компанията, която купува жилища от собственици в затруднение - Property Portfolio Rescue.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още