IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственикът на хотел Танне в Банско постигна споразумение с прокуратурата

На Манфред Дийл е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от три години и глоба от 10 хил. лв.

17:51 | 17.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на хотел Танне в Банско постигна споразумение с прокуратурата

Софийският градски съд одобри споразумение между прокуратурата и защитата на Манфред Дийл, обвинен за пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

На Дийл е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от три години, глоба от 10 хил. лв. и лишаване от правото да заема държавна и обществена длъжност и извършва финансови сделки по занятие за срок от три години.

През февруари Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност заведе дело срещу Дийл в Окръжния съд в Благоевград, в което искът за отнемане в полза на държавата, чийто предмет е и хотел „Танне“ в Банско, е с най-високата стойност до този момент – близо 19,171 млн. лв.

Обект на проверката на комисията е как чужденецът се е сдобил с хотел "Танне" в Банско, офис в София, три леки автомобила "Тойота", лек автомобил "КИА", два автобуса "Форд" и товарен автомобил "Форд".

Обекти на проверката са и 17 вземания по договори за заем за периода 1997-2005 г., 170 дружествени дяла по 1000 лв. от капитала на "БД Турс" ООД в размер на 170 хил. лв., 35 дружествени дяла по 500 лв. от капитала на "Орбилекс" ООД в размер на 17 500 лв., 300 дружествени дяла по 10 лв. от капитала на "Европринт-България" ООД в размер на 3000 лв., сумата 64 400 лв. от продажбата на четири автомобила "Тойота", сумата 155 хил. лв. от продажбата на магазин-ателие в София, както и наличностите по пет сметки, открити в банки на територията на страната.

Манфред Дийл беше арестуван в Германия в началото на 2006 г. по подозрение в пране на пари в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още