IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Enel продава имоти в Италия за 190 млн. евро

Компанията ще продаде близо 3000 малки и средни имота, които не генерират доход или се отдават при много ниски наеми

11:42 | 17.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Enel продава имоти в Италия за 190 млн. евро

Италианската енергийна група Enel планира да продаде имоти от своето портфолио на стойност 190 млн. евро, които не са пряко свързани с основната й дейност, съобщават от компанията.

Решението трябва да бъде одобрено от борда на директорите на компаниите собственици на имотите в групата, което се очаква да стане до края на юли.

Въпросните активи представляват остатъчни имоти, които все още са собственост на компанията след продажбата на по-големи имоти през предишни години.

За продажбата компанията ще създаде нов фонд, към който ще бъдат прехвърлени активите. Той ще поеме продажбата на близо 3000 малки и средни имота, главно жилища, индустриални имоти и земеделска земя. Те са разположени в различни части на Италия и повечето от тях не генерират доход или се отдават при много ниски наеми, казват от компанията.

Фондът ще бъде създаден до края на годината, когато към него ще бъде прехвърлена първата част от 600 имота, представляващи около 70% от стойността на портфолиото. Цялата транзакция ще бъде финализирана до март 2011 г.

След създаването на фонда компанията ще размени активите си в него за дялове във фонда, които ще предложи на институционални инвеститори на различни капиталови пазари.

След това новият фонд ще започне продажбата на имотите, като акционерите ще получават приходи от продажбата пропорционално на дяловете, които притежават в него.

В България Enel присъства чрез няколко дъщерни дружества. Тя работи по проекта за рехабилитация и модернизация на ТЕЦ "Енел Марица Изток 3", в който вложи около 700 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още