IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отлагат отварянето на най-високата кула в света

Кулата се очаква да отвори през декември - три месеца по-късно от предвиденото, въпреки че този срок не е бил официално потвърден

12:31 | 13.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отлагат отварянето на най-високата кула в света

Строителството на най-високата кула в света Burj Dubai вероятно ще приключи през декември – три месеца по-късно от първоначално предвиденото. Това сочи информация от две от компаниите изпълнителки по проекта, цитирани от The National.

Източниците са казали, че все още има вътрешни и външни строителни работи да бъдат довършвани и новият краен срок е декември.

От компанията, която развива проекта Emaar Properties, са отрекли предишна информация, че кулата ще бъде отворена на 9 септември , за да съвпадне с откриването на дубайското метро. Датата никога не е била потвърдена от компанията, казва източник на Emaar Properties.

От Emaar не са потвърдили и декември като срок за откриване на кулата, но са казали, че тя ще отвори тази година.

През юни миналата година председателят на компанията Мохамед Алабар бе казал, че проектът ще е готов до септември тази година.

От компанията досега отказват да дадат информация за планираната височина на Burj, за която се смята, че вече е достигнала 818 м. Според някои източници тя ще бъде 888 метра висока.

Burj Dubai е част от мащабен проект в централен Дубай на стойност над 73 млрд. дирхама (близо 20 млрд. долара).

Emaar се очаква да бъде избрана да управлява и строителството на небостъргача Kingdom Tower в Саудитска Арабия, който се очаква да бъде с височина 1 км. Той е част от проекта Kingdom Tower в Джеда на обща стойност над 98 млрд. дирхама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още