IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жилищните цени в данъчните убежища устойчиви на кризата

Заможните купувачи се стремят да избегнат данъчните повишения във Великобритания

11:58 | 13.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Жилищните цени в данъчните убежища устойчиви на кризата

Цените на жилищните имоти в регионите, които предоставят данъчни убежища като Гибралтар, Джързи и Монако, са избегнали низходящия тренд, който повлече цените на имотите в Европа, пише британското издание Telegraph.

Това се дължи на факта, че заможните купувачи и инвеститори се стремят да избегнат данъчните повишения, които правителството във Великобритания обмисля да въведе.

Компанията, предлагаща международни данъчни консултации, The Sovereign Group е провела проучване в някои от най-популярните офшорни данъчни дестинации за британците. Резултатите от него показват, че почти на всички от тях цените на жилищата са останали стабилни.

„Ние смятаме и всички наши местни източници ни казват, че много от това се дължи на интерес на ново поколение британски данъчни бежанци...”, обяснява Хауърд Билтън, председател на компанията.

Основателят и председател на групата за дялови инвестиции Terra Firma Capital Partners Гах Хандс е един от известните британски финансисти, които наскоро са обявили планове да се преместят извън Великобритания, за да избегнат планирано данъчно увеличение.

По-рано тази година бе обявено, че британското правителство смята да повиши с 50% подоходния данък за лица с доходи от над 150 хил. паунда на година.

Британските медии предупредиха, че над 25 хил. души смятат да напуснат страната, за да избегнат повишението, което би довело до данъчни загуби от 800 млн. паунда на година.

Наскоро McDonald's обяви, че смята да премести главния си офис за Европа от Лондон в Женева, за да се възползва от благоприятния данъчен режим там.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още