IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Следващата точка от експанзията на Carrefour у нас - Добрич

Френската верига ще наеме хипермаркет с площ 6900 кв. метра в новостроящия се Добрич Сити Център

12:36 | 09.07.09 г.
Следващата точка от експанзията на Carrefour у нас - Добрич

Френската търговска верига Carrefour финализира на 7 юли сделката за наемане на хипермаркет в новостроящия се „Добрич Сити Център“, който ще бъде разположен на мястото на бившия обувен завод в Добрич. Това съобщиха от международната правна организация DLA Piper в България, която е основен външен правен консултант на Carrefour по проекта.

Размерът на площта на новия хипермаркет е 6900 кв. метра.

Планира се строежът на търговския център да бъде завършен през последното четиримесечие на 2011 г., като предвидената дата за официалното му откриване е Денят на Добрич – 25 септември.

Инвеститор в „Добрич Сити Център“ е European Trade Center (ЕTC). Това е компанията, изградила проекта „Бургас Плаза“, в който Carrefour откри първия си хипермаркет в България.

ETC е инвеститор и в едноименния офис комплекс на бул. Цариградско шосе в столицата, част от Carrefour Tzarigradski Mall, както и в City Mall в Стара Загора, в който Carrefour също участва с хипермаркет. Обектът в Стара Загора предстои да бъде построен до груб строеж през ноември тази година.

Френската верига ще има супермаркет и в Плевен.

Освен в България, DLA Piper участва в правното съветване на проектите на Carrefour в Китай и Белгия. У нас DLA Piper стартира дейност в София през август 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още