IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Проблемните“ бизнес имоти в САЩ се удвоиха за половин година

Бизнес имоти в страната за над 108 млрд. долара са с просрочени плащания на ипотеките

10:12 | 09.07.09 г.
„Проблемните“ бизнес имоти в САЩ се удвоиха за половин година

Бизнес имоти в САЩ за над 108 млрд. долара са с просрочени плащания на ипотеките и или са в процес на отнемане от кредиторите, или пък собствениците им са обявили банкрут. Стойността е близо два пъти по-голяма, отколкото в началото на годината, сочат данни на Real Capital Analytics Inc.

Към края на юни в Щатите има 5315 сгради, чиито собственици срещат финансови затруднения, съобщават от базираната в Ню Йорк компания за проучвания в сектора на имотите. Това е над два пъти повече от броя им в края на 2008 г.

Хотелските и търговските имоти се оказаха сред „най-проблемните“ активи след заявленията за фалит, подадени от собственика на молове General Growth Properties Inc. и от хотелския оператор Extended Stay America Inc.

Недостигът на кредити води до просрочване на плащането на ипотеки във всички региони и и сред всички типове инвеститори, посочват от компанията.

„Може би по-притеснително от бързите темпове на нарастване на проблемните активи е скромният темп, с който се разрешават проблемните ситуации“, пише още в доклада, цитиран от Bloomberg.

Бизнес имоти на стойност около 4,1 млрд. долара са успели да излязат от затрудненото положение, сочи проучването.

Данните за юни са предварителни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още