IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

По-старите молове в Румъния със стабилен трафик от посетители

Моловете с установена база от лоялни клиенти не са били застрашени от напускане на наематели

08:57 | 09.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
По-старите молове в Румъния със стабилен трафик от посетители

Докато пазарната ситуация остава затруднена за много от представителите на пазара на имоти, а намалялото потребление и несигурните доходи излагат на риск дейността на някои търговски центрове, по-старите и установени молове в Румъния не са отчели значителни понижения на трафика от посетители. Това казва, цитиран от ZF, Серджу Истрате, генерален мениджър на Cegis Imobiliare, дъщерно дружество на френската група Cegis, която управлява 12 мола в Румъния.

По думите му също така по-старите молове досега не са застрашени от напускане на наематели, тъй като са успели да създадат лоялна база от клиенти.

От началото на годината потокът от посетители в моловете, управлявани от компанията, е отбелязал спад от между 10 и 20%. Потреблението е отчело известен спад в началото на годината, като по-късно леко се е повишило и досега е стабилно, казва той.

Групата управлява молове в Букурещ, Брашов, Констанца, Яш и други градове, които представляват 20% от от търговските центрове в страната. Те са с обща площ от над 120 хил. кв. м и всеки ден се посещават от над 200 хил. души, съобщават от компанията.

Румънските молове са популярен избор за посещение през уикендите и след 18 часа през седмицата, казва Истрате.

„През останалото време центровете са по-скоро празни, отколкото пълни. Ако навън е дъждовно, трафикът е по-голям, а ако е горещо, румънците предпочитат да напускат градовете, затова трафикът е по-слаб.“

Въпреки това компанията се очаква да прекрати договора за управление с някои от моловете, тъй като техните собственици създават собствени отдели за управление с цел да оптимизират разходите си в условията на криза.

За миналата година компанията е отчела приходи от 2,2 млн. евро, което е ръст от 25% в сравнение с предходната година, след като е поела управлението на четири нови търговски центъра, сочи изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още