IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Световният пазар на молове с 23-ти пореден месец на слаб сентимент

Въпреки това влошаването на бизнес климата в сегмента е по-умерено в сравнение с предходните месеци

14:48 | 08.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Световният пазар на молове с 23-ти пореден месец на слаб сентимент

Условията за бизнес в сегмента на търговски центрове по света продължават да се влошават и през юни, което е 23-тият пореден месец на негативни нагласи в сектора. Това сочат данни от изследване на Международния съвет за търговски центрове (ICSC).

Въпреки това влошаването през юни не е толкова остро като това през предходния месец.

Стойността на Бизнес барометъра на ICSC през юни е 39,7%, което представлява покачване от 2,9 процентни пункта в сравнение с май. Юни също така е и четвъртият пореден месец, през който барометърът отчита стойност от над 30%. Наред с това той е 11,3 пункта над стойността от януари 2009 г. от 28,4%, когато тя бе на исторически най-ниското си ниво.

Въпреки тенденцията на бавно повишение индексът все пак е значително под 50%, което е индикатор за влошаване в условията на пазара, казват от ICSC.

Стойност от 50% на индекса означава „нормални“ условия за бизнес или „без промяна“, в зависимост от вида въпрос, отправен към участниците в проучването. Над 50% показва подобрение, а под 50% - влошаване на пазарните условия, уточняват от съвета.

През юни и двата основни компонента в барометъра (настоящи условия за бизнес и очаквания за идните шест месеца) отчитат повишение в сравнение с предходния месец, но и двата остават под нивото от същия период на миналата година.

Очакванията за бизнес условията през идните месеци са малко по-добри в сравнение с тези, направени през май. Въпреки това те все още са под нивата, които биха представлявали ръст в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още