IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитски фонд обмисля сделка с британски имоти за 700 млн. паунда

Фондът, в който участие има и саудитското кралско семейство, цели разрастване в чужбина с цел диверсификация на приходите си

12:54 | 06.07.09 г.
Саудитски фонд обмисля сделка с британски имоти за 700 млн. паунда

Инвестиционният фонд Jadwa Investment от Саудитска Арабия, частично притежаван от саудитското кралско семейство, планира да инвестира в британски и щатски бизнес имоти, съобщи председателят на компанията принц Фейсал бин Салман бин Абдулазис, цитиран от Financial Times. 

Бизнес имотите наред с природните ресурси са най-привлекателните инвестиционни възможности пред компанията, е заявил принцът в интервю за вестника.

Фондът цели осъществяване на сделка с бизнес имоти във Великобритания за 700 млн. паунда в сътрудничество с европейския фонд за инвестиции в имоти CIT.

От саудитския фонд казват, че имат желание да се разраснат в чужбина, като така ще продължат да диверсифицира приходните потоци и ще ги направят „по-малко спорадични и по-предсказуеми“.

„Фокусираме се върху области, където в момента има благоприятен обменен курс, привлекателните цени на активите и историческа връзка. САЩ и Великобритания изпълняват тези условия в най-голяма степен в момента“, казва главният икономист на Jadwa Брад Бурланд.

В момента компанията управлява активи за 2 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още