IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Иззеха апартамента на Мадоф в Манхатън

Според съдия-изпълнител съпругата на финансиста не е взела никакви вещи със себе си

15:21 | 03.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Иззеха апартамента на Мадоф в Манхатън

Федерални съдия-изпълнители са иззели луксозния апартамент в Манхатън на Бърнард Мадоф на стойност 7 млн. долара и са принудили съпругата му Рут да се изнесе, оставяйки всичката си собственост, съобщи АР.

Тя е получила отказ дори на молбата си да си вземе коженото палто.

Приходите от продажбата на апартамента и нещата в него може да се използват за изплащане поне на малка част от милиардите долари загуби на инвеститорите в схемата на Мадоф.

Съдия-изпълнителите са пристигнали в жилището на Мадоф вчера по обяд със съдебна заповед. Рут Мадоф е била предупредена предварително за идването им. Тя се е изнесла около час след тяхното пристигане и засега не е ясно къде се е преместила.

В началото тя е спорила със съдия-изпълнителите и е поискала да остане в апартамента, после попитала дали може да вземе едно кожено палто със себе си. В крайна сметка обаче е напуснала апартамента, носейки със себе си единствено сламена дамска чанта, е споделил пред АР един от представителите на властите.

Според адвоката й обаче тези твърдения били евтин опит тя да бъде оклеветена. По думите му въпреки че е разполагала с по-малко от два дни да събере „целия си живот“ и да си намери ново място за живеене, тя е успяла да се изнесе „навреме, подредено и изцяло съобразно споразумението й със съда“.

71-годишният Мадоф беше осъден в понеделник на 150 години затвор. През март той се призна за виновен по обвиненията, че бизнесът му за инвестиционни консултации е бил всъщност измамна схема за милиарди долари, от която са понесли загуби хиляди инвеститори.

Според властите Мадоф е вършил измамата в продължение на поне две десетилетия, преди да признае за нея на синовете си през декември.

Миналата седмица Рут Мадоф се съгласи да се откаже от всичката си собственост, като в замяна на това е получила обещание, че ще може да запази активи на стойност 2,5 млн. долара, за които се твърди, че не са свързани с измамата. Тези пари обаче не са защитени в случай на повдигане на граждански иск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още